DK Utrechtse HeuvelrugWat maakt ons duurzaam?

Jouw dier is altijd in beeld

Ons uitgangspunt is een leven lang fit en gezond. Wij helpen u graag om uw huisdier op elk moment in zijn levensfase de juiste aandacht en zorg te geven. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’. Bovendien gaan we bewust om met medicijngebruik. Vooral voor wat betreft het voorschrijven van antibiotica. Wat uw dier niet nodig heeft, schrijven wij niet voor.

 

Oog voor het milieu

We proberen een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten. Onze nieuwe kliniek is ‘Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG)’, we gebruiken uitsluitend groene stroom van Nederlandse oorsprong, we gaan zuinig om met de materialen en kiezen waar mogelijk voor duurzaam gefabriceerd materiaal. Voor onze bestrating hebben we gekozen voor ‘grasbeton’, zodat we regenwater uitstekend op ons eigen terrein kunnen opvangen.

 

Groen voor de buurt

Dierenkliniek Utrechtse Heuvelrug werkt zoveel mogelijk met lokale partners. Daarnaast hebben we oog voor de directe omgeving. De kliniek grenst aan een Natura 2000 gebied en omdat dieren zich niet houden grenzen, geven we hen zoveel mogelijk de ruimte. Zo hebben in 2022 een aantal oeverzwaluwen nesten gebouwd, waar wij met zorg en plezier naar omkijken, zodat ze ook in de komende jaren terug komen om te nestelen.