DK Utrechtse HeuvelrugXanja Andriesse

Al vanaf jonge leeftijd wilde ik dierenarts worden. Helaas werd ik na mijn eindexamen uitgeloot voor de studie Diergeneeskunde.
In plaats daarvan ben ik Biologie gaan studeren en heb daarna jaren op de universiteit laboratoriumonderzoek gedaan.

Na mijn verhuizing naar het Land van Maas en Waal, hadden wij plaats om naast de katten, woestijnratjes, grasparkieten en een aquarium een aantal erfdieren te houden. Er kwam op deze plek een bont gezelschap van voornamelijk oud-Nederlandse rassen rondlopen van geiten, schapen, kippen, duiven, konijnen, katten, hond, pony’s en zelfs een Groninger paard.

Met mijn kinderen, inmiddels zelfstandig genoeg, waagde ik de stap om nog een keer mee te loten voor de Diergeneeskunde studie, nu met succes. Als richting koos ik Landbouwhuisdieren. Daarnaast koos ik het keuzevak Wildlife. Ik volgde extra cursussen tandheelkunde bij paarden en leerde meer over exotische huisdieren.

Voor hulp bij een ingreep bij mijn eigen varkens maakte ik kennis met hobbyvarken-specialist Peter Klaver en hierdoor kreeg ik de kans me meer te verdiepen in erfdieren.
Ik hoop u straks niet alleen met mijn vakkennis als dierenarts, maar ook als ervaringsdeskundige op het gebied van houden van dieren in en om huis van dienst te kunnen zijn.