DK Utrechtse HeuvelrugOntwormen

Worminfecties komen veel voor bij honden en katten, vooral bij jonge dieren. Uw hond of kat kan deze in de directe omgeving oplopen door contact met andere dieren of contact met plekken waar andere dieren geweest zijn. Ze kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder gewichtsverlies, braken, diarree, een doffe vacht, bloedarmoede en een verzwakt immuunsysteem. Sommige wormen kunnen worden overgedragen op mensen, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen (denk vooral aan kinderen).

Ontwormingsmiddelen zijn een effectieve manier om worminfecties bij uw huisdieren te behandelen. Er zijn verschillende soorten ontwormingstabletten en -pipetten beschikbaar, afhankelijk van het type worminfectie dat u wilt behandelen (spoelwormen, haakwormen, lintwormen) en of het om een hond of een kat gaat. Het is belangrijk om de juiste dosering te geven en de ontworming op regelmatige basis te herhalen.

Ontlastingsonderzoek:

Een andere aanpak is het uitvoeren van regelmatig onderzoek van de ontlasting van uw huisdier(en). Door een kleine hoeveelheid ontlasting te laten onderzoeken door uw dierenarts, kan worden vastgesteld of uw huisdier een worminfectie heeft. Op basis van de resultaten kan gerichte behandeling worden voorgeschreven.

De keuze tussen ontwormingstabletten en ontlastingsonderzoek hangt af van verschillende factoren, waaronder het risico op worminfectie, de leeftijd van uw huisdier, de levensstijl en de gezondheidsgeschiedenis. Raadpleeg uw dierenarts om de meest geschikte optie voor uw huisdier te bepalen.

 

Hieronder staan de basis ontwormingschema’s voor de hond en de kat. Als advies geven wij dat honden die mee gaan voor jachttraining of veel in het bos komen beter iedere maand ontwormd kunnen worden. Dit heeft te maken met het risico van besmetting met de vossenlintworm. Katten die buiten komen en regelmatig muizen vangen lopen meer risico om besmet te worden met lintwormen Om deze reden geven we hierbij ook het advies om deze katten maandelijks te ontwormen.

 

Milbemax Ontworming voor Kleine honden en puppies

Goedkope ontworming voor de kat: Milbemax Kat